2015. július 3., péntek

The Descent/A barlang 2006


Adott egy horror, ami 67. a rottentomatoes top 100-as listáján. Bár ez önmagában nem jelent semmit, az imdb-n is aránylag jó 7,2 értékelést, a filmkatalóguson pedig 5-ből 3,8-at kapott. Tehát a közönségnek tetszett. Nézzük, milyen volt...
A sztori szerint egy baráti társasággal folytatott vadvízi evezéses túrázás után Sarah, férje és kislánya hazafelé tartanak, mikor sajnálatos baleset történik és egyedül Sarah marad életben. Egy évvel az események után, igyekezve, hogy kilábaljon a veszteségből, úgy dönt, elmegy a barátnőivel túrázni megint, ezúttal nem vadvízi evezésre, hanem barlangtúrára. Igen ám, csakhogy az egyik smartass barátnője, a túramester Juno olyan barlangot választ, ami kicsit feladja nekik a leckét. Amellett, hogy nem ismerik a kijáratokat, félelmetes lények kezdenek el rájuk vadászni a sötétből. Ooh, spooky. 
A történet alapvetően a karakterekre, a kapcsolataikra és a hangulatra alapoz. A film kb. első negyven percében gyakorlatilag semmi nem történik. Járkálnak a barlangban, többször bajba kerülnek a saját hülyeségük miatt, aztán kicsit elkezdenek durvulni az események. Kicsit? Hát, inkább átkapcsolunk végtagtépkedésbe és vértengerbe, gátlástalanul sok művérrel, csontokkal és gumihullákkal. Ami alapvetően nem is lenne baj, a lényeken kívül nem béna a látvány, de mégis valami óriási hiányérzetem támadt. Meg kell vallanom, a lényekig candy crushoztam, megszakítottam a filmet és elmentem főzni, stb... Kicsit sem kötött le. Harmincéves nők barlangban drámáznak azon, hogy olyasmit vállaltak be, amivel nem tudnak elbánni. Nem tudom, mi volt ezzel a filmmel a bajom, hiszen a kezdeti eseményhiány és aztán a darabolás ugyanígy jellemző pl az Alien-filmekre, azok mégis szintben a Kobe marha szintjén állnak ehhez a Spar budgetes marhapárizsihoz képest.
Olyanoknak ajánlanám, akik nem néznek sok horrorfilmet, és valami undorítóval vegyes ijesztgetésre vágynak. Számomra tömény unalom volt ez a 140 perc, de a többségnek az értékelések és kommentek alapján vérfagyasztó szórakozás.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Text Widget

Pages

recent posts

About